Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Συμπληρωματικές οδηγίες για την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στα Γυμνάσια-Λύκεια

Συμπληρωματικές οδηγίες για την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στα Γυμνάσια-Λύκεια

Συμπληρωματικές οδηγίες για την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής

στα Γυμνάσια-Λύκεια

 

 

            Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας της υπηρεσίας μας με τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

 

1)      Καλό θα ήταν να ενημερωθούν από το σχολείο οι κηδεμόνες ότι η έναρξη των ηλεκτρονικών εγγραφών θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ. και όχι στις 10.00 π.μ., ώστε να αξιοποιηθεί το διάστημα αυτό για την πειραματική χρήση του συστήματος από τους διευθυντές των σχολείων και από την ΔΔΕ Χανίων.

2)      Στην αρχική οθόνη της εφαρμογής θα υπάρχουν διαθέσιμα links, τα οποία θα κατευθύνουν σε

α.       Οδηγίες χρήσης του συστήματος

β.      Στην αντίστοιχη νομοθεσία

γ.       Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν .

3)      Στην πρώτη οθόνη του συστήματος θα πρέπει οι κηδεμόνες να προβούν στην επιλογή του είδους του Λυκείου (ΓΕΛ / ΕΠΑΛ)

4)      Για τη Β΄ Λυκείου πρέπει να επιλέξουν Ομάδα Προσανατολισμού.

5)      Για την Α΄ Λυκείου θα πρέπει να διαλέξουν με σειρά προτίμησης τις ξένες γλώσσες που τους ενδιαφέρουν.

6)      Οι κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα τροποποιήσεως της δήλωσής τους έως τις 31 Μαΐου είτε με διαγραφή της προηγούμενης είτε με μεμονωμένες αλλαγές στην ήδη συμπληρωμένη.

7)      Πρέπει να δηλώσουν την ισχύουσα διεύθυνση, όχι αυτή που έχει δηλωθεί στην εφορία, προκειμένου να επιλεγεί το κοντινότερο στην κατοικία του σχολείο. Για την απόδειξη της διεύθυνσης αυτής πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

8)      Οι κηδεμόνες δε χρειάζεται να εκτυπώσουν τη προσωρινή αίτηση δήλωση προτίμησης, αλλά την οριστικοποιημένη, όταν θα έχει γίνει η κατανομή από την ΔΔΕ Χανίων, την οποία και θα προσκομίσουν στο σχολείο εγγραφής.

9)      Οι κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα αιτήματος αλλαγής του σχολείου στο οποίο έχουν κατανεμηθεί (δηλαδή μετεγγραφή) το Σεπτέμβριο, με οδηγίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων

ΔΔΕ Χανίων