Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

(Αν θέλετε την αντιγράφετε και την τυπώνετε...)


         2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ      

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2018-19 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά. Ειδικά για τα Γ/σια, Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών οι οποίοι φοιτούν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18Ο μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές. στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 14η Μαΐου και ώρα 10:00 έως την 31η Μαΐου 2018 και ώρα 14:00.


  • Οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να εγγραφούν σε ΓΕΛ δεν δηλώνουν σχολείο προτίμησης στην εφαρμογή e-εγγραφές, αλλά οι μαθητές/τριες τοποθετούνται σύμφωνα με την απόφαση του/της Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης ανάλογα με την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους.
  • Οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν σε ΕΠΑΛ πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να επιλέξουν έως τρία ΕΠΑΛ και ότι η κατάταξή τους θα γίνει με βάση τη σειρά προτίμησης που δηλώθηκε.

 

       Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  • Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε: α. να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσετε κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) ή β. να πραγματοποιήσετε την αλλαγή στοιχείων του κηδεμόνα άμεσα, δηλώνοντας ως κηδεμόνα τον γονέα/κηδεμόνα που διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Η αλλαγή θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα.
  • Η διεύθυνση κατοικίας βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής/τρια είναι αυτή η οποία έχει δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Σε περίπτωση που δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για την αλλαγή με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν.
    • Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα η οποία θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.

 

Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον Δ/ντή / Δ/ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/ η τελευταίος/α να καταχωρίσει τα παραπάνω στοιχεία στο ΠΣ Myschool στα πεδία :Όνομα κηδεμόνα – Επώνυμο κηδεμόνα της Καρτέλας Οικογενειακά Στοιχεία, όπως εμφανίζονται στο ΓΓΠΣ (taxis)


Έλαβα γνώση

(υπογραφή γονέα/κηδεμόνα

…………………………………………………………………………..

(Ονοματεπώνυμο γονέα/κηδεμόνα)

………………………………………………………………………